Wil je graag meer info? Mail naar info@pkbier.be of kijk op www.dewinning.be

logo_dewinning

In 1985 werd De Winning opgericht als initiatief van De Broeders Van Liefde. Het vervolg van de al bestaande boerderij waar zowel jongeren als volwassenen werden opgevangen die minder goed konden aarden in de snelgroeiende maatschappij.

Werken in de landbouw en veeteelt zorgden voor een helende werking en door middel van opleiding en begeleiding werden er kansen gegeven om terug aansluiting te vinden met het drukke arbeidscircuit. Al snel werd er een tweede afdeling opgericht om natuurwerken en groenonderhoud te verrichten op lokale terreinen en natuurdomeinen. De boerderij breidde uit met een winkeltje en een eetkafee om eigen geteelde producten te promoten en het groenwerk richtte zich tot Limburg.

Vandaag de dag bestaat De Winning uit een 380 mensen die zich dagelijks inzetten voor natuur-, bos- en landschaps- en ecologisch beheer onder de afdeling Natuur & Groen of voor ambachtelijke eerlijke voedingsproducten van het zaadje tot op je bord onder het merk KarWij. Met 4 uitvalbasissen voor het groenwerk, 2 bio-bakkerijen, 1 bio-boerderij en 5 horecazaken bieden wij elke dag een ruim assortiment beroepskeuzes aan voor mensen met een arbeidsuitdaging in zowel Limburg als Vlaams-Brabant.

 

 

over-ons-1steimage

In 2009 werd ‘PaardenKracht in het BosLandschap’ binnen De Winning opgericht. Een project met als doel om het trekpaardenras en haar ambacht in stand te houden, en tegelijk werkgelegenheid te creëren.

Het werkende trekpaard geeft kansen aan mensen met een arbeidsbeperking. Wanneer deze mensen opdrachten vervullen met deze kalme koudbloeden, geeft dit hen voldoening en voldoende zelfvertrouwen in hun zoektocht naar aangepast werk.

Stijn Pollaris:De trekpaarden hebben hun vaste waarde binnen het bedrijf en ondersteunen de ploegen op diverse vlakken. Niet alleen bij het werk, maar ook wat de therapeutische bijstand betreft. Sociale economie, natuur en paarden blijken een supercombinatie te zijn waar iedereen voordeel uit haalt. Onze trekpaarden worden opnieuw nuttig ingezet en zorgen voor een zeer unieke werksfeer. Een win-winsituatie dus voor mens, dier en natuur.”

Onze diensten bestaan uit bos- en natuurbeheer, toerisme en teambuildings.

 

Als sociaal initiatief zijn we steeds op zoek naar middelen om ons verhaal naar buiten te brengen.

In 2013 ontwikkelde we een blond haverbier 7PK om het project ‘PaardenKracht in het BosLandschap’ enerzijds financieel te ondersteunen en anderzijds onze belevenis naar het grote publiek te brengen.

Net als trekpaarden is bier een typisch Belgisch product gekend over de landsgrenzen heen en een ideaal medium. Maar het is de passie voor beiden, in combinatie met sociaal-economie, die voor een krachtige eigenheid in zowel smaak als basis vormen. Door het succes van 7PK en op vraag van het grote publiek is er begin 2018 een donker haverbier ontwikkeld: 9PK.

Gert Poelmans: “Omdat werken met trekpaarden niet meer zo rendabel is als vroeger, zijn we bij De Winning op zoek gegaan naar middelen om dit project te ondersteunen. Een van deze middelen was een eigen streekbier ontwikkelen. Na een intens proces van vergaderen, ontwikkelen en degusteren kwam in 2013 7PK op de markt. Een blond, bitter en krachtig bier dat het verhaal en de passie draagt van het project. Ondertussen hebben we er eentje met nog meer pk’s. Een donker en zoet haverbier 9PK. De 7 deed je al hinniken, de 9 zal je doen steigeren!”

 

De PK-haverbieren trekken nu als tweespan aan de kar en vertellen al reizend ons modern verhaal met geschiedenis:
‘kansen geven aan mens en paard’

Wil je graag meer info? Contacteer ons via info@pkbier.be

taxi driver fucking brunette teen.jerk guru facechair goddess. tamil videos www.xnxxgratis.tv
Back