Wil je graag meer info? Mail naar info@pkbier.be of kijk op www.dewinning.be

PaardenKracht in het BosLandschap: het verhaal …

over-ons-1steimage

‘PaardenKracht in het BosLandschap’ is een project van het sociaaleconomiebedrijf De Winning. Het doel is om het trekpaardenras en het bijbehorende ambacht in stand te houden, en tegelijk werkgelegenheid te creëren. Het werkende trekpaard geeft kansen aan mensen met een arbeidsbeperking. Wanneer deze mensen opdrachten vervullen met deze kalme koudbloeden, geeft dit hen voldoening en voldoende zelfvertrouwen in hun zoektocht naar aangepast werk

Stijn Pollaris: “Omdat werken met trekpaarden niet meer zo rendabel is als vroeger, zijn we bij De Winning op zoek gegaan naar middelen om dit project te ondersteunen. Een van deze middelen was een eigen streekbier ontwikkelen. Na een intens proces van vergaderen, ontwikkelen en degusteren kwam in 2013 de eerste 7PK op de markt. Een blond, bitter en krachtig bier dat het verhaal en de passie zal dragen van het project en De Winning.”

De eerste brouwsels gingen snel de deur uit door de unieke smaak en het krachtige verhaal van PaardenKracht in het BosLandschap. Momenteel wordt er zo’n 350 hectoliter gebotteld en is 7PK verkrijgbaar tot over de landsgrenzen heen. Het bier wordt gebrouwen bij brouwerij Anders, met als enige voorwaarde: kwaliteit. Alles kan, alles mag!

Gert Poelmans: “De trekpaarden waar het allemaal mee begon, hebben hun vaste waarde binnen het bedrijf en ondersteunen de ploegen op diverse vlakken. Niet alleen bij het werk, maar ook wat de therapeutische bijstand betreft. Sociale economie, natuur en paarden blijken een supercombinatie te zijn waar iedereen voordeel uit haalt. Onze trekpaarden worden opnieuw nuttig ingezet en zorgen voor een zeer unieke werksfeer. Een win-winsituatie dus voor mens, dier en natuur.”

stijnengert

7PK ondersteunt PaardenKracht in het BosLandschap financieel, een bewijs van onze passie voor sociaal ondernemerschap

Binnen het project ‘PaardenKracht in het BosLandschap’ hebben we een aantal activiteiten ontwikkeld:

Bos- en natuurbeheer

De Winning zet sinds 2011 trekpaarden in bij de bosbouw, een ecologische en publieksvriendelijke manier van bosbeheer. Paarden zijn nuttig op moeilijk toegankelijke terreinen waar de bodem en opstanden gespaard moeten blijven. Door hun grote wendbaarheid en de geringe bodemdruk blijft de bodem ongestoord en wordt bodemverdichting voorkomen.

Boomslepen4

Toerisme

Als je op een huifkar stapt, word je even teruggebracht naar een tijd waarin alles een stuk trager ging. De cadans van de stevige trekpaarden bepaalt het ritme. De Winning biedt zeven huifkartochten door het groene Limburg aan, gecombineerd met een picknick met streekproducten. Een gids vertelt je tijdens de huifkartocht over de fauna en flora die je onderweg tegenkomt en over het cultuurhistorische patrimonium.

huifkar_koets

PaardenKracht luistert evenementen op met demonstraties, huifkarren en shows. Getrokken door onze driespan surf je staand of zittend op een speciaal tapijt over een weiland. Spectaculair en veilig! Gegarandeerd een activiteit waar veel over nagepraat zal worden. Het vliegende tapijt smaakt ongetwijfeld naar meer!

Teambuildings

Word efficiënter op het werk en/of laat je team vlotter draaien. Een professionele methodiek rond natuurlijk leiderschap begeleid door experten in combinatie met trekpaarden. Een unieke combinatie met een krachtig resultaat.

teambuilding_hechtel

Hippotherapie

Sessies op maat waarbij het trekpaard als spiegel fungeert. Herbron jezelf met zelfvertrouwen!

hippotherapie2

Wil je graag meer info? Contacteer ons via info@pkbier.be

Back